Το οινοποιείο

Η Ιστορία μας

Το Οινοποιείο Domaine Agrovision βρίσκεται στη Χαλκιδική, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Άγιο Όρος.

Ιδρύθηκε το 2011 και αποτελείται από 6,4 εκτάρια αμπελώνων που εκτείνονται από το Βορρά έως το Νότο της περιοχής του Ξεροποτάμου. Με μεγάλη αγάπη, υπομονή και συνεχή επίβλεψη, προσπαθούμε σκληρά να παράγουμε κρασί εξαιρετικής ποιότητας, με απώτερο στόχο να ευχαριστούμε όχι μόνο τον ουρανίσκο, αλλά και τον εγκέφαλο.

Τα 6,4 εκτάρια των ιδιωτικών αμπελώνων του Domaine Agrovision είναι διάσπαρτα σε μικρά κομμάτια και όλα βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα από το οινοποιείο. Το πιο σημαντικό, έχουν όλα πολλά υποσχόμενα χαρακτηριστικά. Το χώμα τους είναι κεκλιμένο και αμμώδες, τόσο ο προσανατολισμός όσο και η έκθεση στον ήλιο είναι ιδανικοί και λαμβάνουν το ευνοϊκό αποτέλεσμα της θαλάσσιας αύρας όλη την ημέρα.

Αυτό το εξαιρετικό terroir αντικατοπτρίζεται πλήρως στην υψηλή ποιότητα και την εξαιρετική γεύση των κρασιών μας.

Παράλληλα έχοντας ως γνώμονα την προστασία και του περιβάλλοντος, προσπαθούμε μέσα από καινοτόμες πράξεις να επιτυγχάνεται η ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας για την παραγωγή των κρασιών μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η υποθαλάσσια παλαίωση οίνου που πραγματοποιείται σε βάθος 30 μέτρων. Οι συνθήκες εκεί είναι τέτοιες, που όχι μόνο διατηρούν και παλαιώνουν σωστά αλλά συγχρόνως αποκτούν διαφορετική γεύση λόγω της αλμύρας της θάλασσας.

Η τέχνη μας

Όλα συμβαίνουν σχολαστικά, από τη στιγμή που παίρνουμε τα σταφύλια μέχρι την οινοποίηση.

Τρύγος

Τρύγος, η ομορφότερη περίοδος του χρόνου, η πιο δύσκολη και η πιο απαιτητική. Οι κόποι οι αγωνίες αλλά και τα όνειρα για ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα, συμπυκνώνονται στο τρύγο. Ο Τρύγος είναι μια γιορτή, μια διονυσιακή τελετουργία που σπέρνει χαμόγελα προσδοκίας για την νέα εσοδεία.

Συλλογή και Διαλογή

Η συλλογή και η διαλογή των σταφυλιών γίνεται χειρωνακτικά κατ’ επιλογή. Η πίστη μας στον ανθρώπινο παράγοντα είναι μεγάλη. Το κρασί γίνεται με αγάπη και αγάπη παράγουν οι άνθρωποι.

Αποβοστρύχωση

Η εξαγωγή των βόστρυχων, απαραίτητη διαδικασία για την παραγωγή ποιοτικών οίνων. Το Domaine Agrovision, έχει εγκαταστήσει σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης αυτών των υλικών, τα οποία “λιπασματοποιούνται” και επιστρέφουν στο χωράφι.

Σύνθλιψη και Ζύμωση

Σύνθλιψη, η απαραίτητη διαδικασία για να μπορέσουν τα σταφύλια να απελευθερώσουν τους χυμούς τους.
Η ζύμωση των χυμών του σταφυλιού θα μετατρέψει τα σάκχαρα σε αλκοόλ και θα πλημμυρίσει με αρώματα και γεύσεις το κρασί.

Εμφιάλωση

“To Κρασί είναι μια εμφιαλωμένη ποίηση” Robert Louis
Έτσι μας αρέσει να βλέπουμε το κρασί στο Domaine Agrovision
To κρασί παλαιώνοντας διώχνει από πάνω του το άγουρο, με τις σκληρές και κοφτερές τανίνες και μετατρέπεται σε κομψό, ώριμο και μεστό…αποκτώντας έτσι χαρακτήρα!