Οι οίνοι μας

«Β» Βιδιανό Λευκό

Χρυσαφένιο χρώμα, με μελί αποχρώσεις που κάνουν φανερή την παραμονή του σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Έντονα, ξεχωριστά και πολυσύνθετα αρώματα που μεταξύ άλλων θυμίζουν αυτά του ώριμου ροδάκινου και βερίκοκου με νύξεις αρωματικών βοτάνων και ορικτότητας. Στο στόμα γεμάτο, με κυρίαρχη αίσθηση βουτύρου, υψηλή αλκοόλη την οποία εξισορροπεί ικανοποιητικά η μετρίως υψηλή οξύτητά του.

Παλαίωση

2 ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΔΡΥΙΝΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΒΑΡΕΛΙΑ

Γευστικές Συμβουλές

– Ζυμαρικά με θαλασσινά
– Ψάρια ψητά στα κάρβουνα

«Λ» Λημνιό Ερυθρό

Βιολετί χρώμα μετρίου βάθους. Κομψά αρώματα και γεύσεις, στα οποία κυριαρχούν χαρακτήρες φρέσκων αρωματικών βοτάνων, λουλουδιών και κόκκινων φρούτων του δάσους με το ώριμο δαμάσκηνο να παραμένει παρόν στην επίγευση. Μέτρια οξύτητα στο στόμα, με ήπιες μεταξένιες τανίνες στο φόντο μίας σχετικά υψηλής αλκοόλης.

Παλαίωση

6 ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΔΡΥΙΝΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΒΑΡΕΛΙΑ

Γευστικές Συμβουλές

-Μαλακά κίτρινα τυριά
– Κρέας με ζυμαρικά

Ieris Oinos Ερυθρό

Έντονο κόκκινο χρώμα. Τα ώριμα μαύρα φρούτα κυριαρχούν στη μύτη, ενώ σε ένα δεύτερο στρώμα εμφανίζονται αρώματα μπαχαρικών και ξηρών καρπών. Ο συνδυασμός αρμονίας τους έχει ως αποτέλεσμα την πλούσια αίσθηση στο στόμα και τη μεγάλη επίγευση.

Παλαίωση

12 ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΔΡΥΙΝΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΒΑΡΕΛΙΑ 225 ΛΙΤΡΩΝ

Γευστικές Συμβουλές

– Ψητά κρέατα
– Μαγειρευτά με πικάντικες σάλτσες
– Αλλαντικά
– Πικάντικα τυριά

20 Λευκό

Πρασινοκίτρινο χρώμα. Έντονη αίσθηση στην μύτη, με τα τροπικά φρούτα να κυριαρχούν, σε ένα ήπιο φόντο λευκόσαρκων, όπως ροδάκινο. Στο στόμα η οξύτητα του προσδίδει μια αίσθηση φρεσκάδας, που το χαρακτηρίζει ακόμη και στην μακρά του επίγευση.

Γευστικές Συμβουλές

– Θαλασσινά
– Σαλάτες
– Φρούτα
– Ασιάτικη Κουζίνα

20 Ροζέ

Απαλό ρόδινο χρώμα, με νότες από μικρά κόκκινα φρούτα, φράουλα και βύσσινο να κυριαρχούν στην μύτη. Στόμα αρμονικό, ευχάριστο και δροσερό με μακρά επίγευση.

Γευστικές Συμβουλές

– Σαλάτες
– Θαλασσινά
– Ζυμαρικά
– Ελληνική & Μεσογειακή Κουζίνα

20 Ερυθρό

Έντονα πορφυρό στην όψη. Πολύπλοκη μύτη, με αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων, με κυρίαρχο το φραγκοστάφυλο σε ένα φόντο μαύρου πιπεριού. Το πλούσιο και συγχρόνως πολύπλοκο στόμα, με τις πολύ διακριτικές τανίνες, ολοκληρώνεται σε μια μακράς διάρκειας επίγευση.

Παλαίωση

12 ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΔΡΥΙΝΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΒΑΡΕΛΙΑ 500 ΛΙΤΡΩΝ

Γευστικές Συμβουλές

– Κόκκινα κρέατα
– Μαγειρευτά με κόκκινη σάλτσα
– Αλλαντικά
– Κίτρινα πικάντικα τυριά